Preskocit navigáciu

Branné cvičenie pre najmenších


Branné cvičenie pre najmenších

Deti z Materskej školy Odbojárov Nemšová si 21. mája 2024 mohli vyskúšať „aké je to byť vojakom“. Nielen, že sa oboznámili s tým, čo je náplňou práce profesionálneho vojaka, ale vyskúšali si aj to, ako trénujú, aby boli fyzicky zdatní. Príslušníci 41. zásobovacej základne Nemšová postavili deťom tzv. „opičiu dráhu“ plnú prekážok, kde si deti vyskúšali rôzne rýchlostné, koordinačné a silové aktivity hravou formou.
Nakoľko sa pripravené aktivity držali aj témy prípravy obyvateľstva na obranu štátu, profesionálni vojaci deťom vysvetlili význam použitia prostriedkov individuálnej ochrany (ochrannej masky a jednorazovej pláštenky), kde okrem ukážky si ochranné masky mohli aj vyskúšať a dokonca sa prejsť aj imitovaným zamoreným priestorom, ktorý znázorňovala načerveno dymiaca dymovnica.
Branné cvičenia doplnila aj ukážka vojenskej výstroje a vojenského osobného vozidla.
Okrem nových teoretických vedomostí si tak škôlkari odniesli športový zážitok, popasovali sa so svojím strachom, naučili sa tímovej práci a odvahe. Aj to sú charakteristiky, ktoré opisujú profesiu príslušníka Ozbrojených síl Slovenskej republiky.
Spoločné poďakovanie a spokojné tváre detí a pedagogického zboru boli vojakom veľkým zadosťučinením.


Branné cvičenie pre najmenšíchBranné cvičenie pre najmenších

Autor: kpt. Ing. Nikola PAVLAČKOVÁ , Foto: por. Ing. Lukáš VRANKA, čat. Martin FIALA - Dátum: 21.05.2024
Čítanosť: 418
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share