Preskocit navigáciu

Stretnutie prvých zástupcov NGŠ OS SR a Armády ČR


Stretnutie prvých zástupcov NGŠ OS SR a Armády ČR

Na Generálnom štábe v Bratislave sa dnes 11. júla uskutočnilo stretnutie prvého zástupcu náčelníka GŠ ozbrojených síl SR generálmajora Miroslava Kociana a prvého zástupcu náčelníka GŠ Armády Českej republiky generálmajora Miroslava Žižku.

V úvode stretnutia generálmajor Kocian vyjadril potešenie zo stretnutia a počas rozhovoru previedol svojho partnera Sieňou slávy a oboznámil ho s históriou a aktuálnymi informáciami pôsobenia OS SR v operáciách medzinárodného krízového manažmentu.

Stretnutie prvých zástupcov pokračovalo rokovaním, ktorého hlavnou témou bola slovensko-česká spolupráca v oblasti obrany. Partneri sa venovali konkrétnejšiemu definovaniu projektov vo vecne príslušných oblastiach, ako napríklad spoločné pôsobenie v zahraničných operáciách, oblasť vzdušných síl, recipročné poskytovanie kurzov, oblasť logistiky či využívania vojenských výcvikových zariadení.

V závere stretnutia obaja generálmajori skonštatovali spokojnosť s priebehom a s prijatými závermi dnešného rokovania.


Stretnutie prvých zástupcov NGŠ OS SR a Armády ČRStretnutie prvých zástupcov NGŠ OS SR a Armády ČRStretnutie prvých zástupcov NGŠ OS SR a Armády ČRStretnutie prvých zástupcov NGŠ OS SR a Armády ČRStretnutie prvých zástupcov NGŠ OS SR a Armády ČRStretnutie prvých zástupcov NGŠ OS SR a Armády ČR

Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková , Foto: mjr. Milan Vanga, Andrea Hankoščáková - Dátum: 11.07.2012
Čítanosť: 15440
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share