Preskocit navigáciu

Deň EUFOR-u vo Foči


Deň EUFOR-u vo Foči

Príslušníci druhého pozorovacieho tímu slovenského kontingentu v operácii ALTHEA v Bosne a Hercegovine zorganizovali dňa 13. apríla 2018 akciu pod názvom „Deň EUFOR-u vo Foči“.
Foča je jedným z troch miest, kde v operácií pôsobia slovenský vojaci a práve oni na čele s veliteľom LOT-u mjr. Štefanom Rybárom sa rozhodli priblížiť sa obyvateľom Foče, s ktorými tu žijú počas svojho pôsobenia. Deň EUFOR-u sa zúčastnili veľvyslanec Slovenskej republiky v Sarajeve Martin Kačo, vojenský pridelenec OS SR v Sarajeve plk. Ladislav Regenda a veliteľ slovenského kontingentu pplk. Daniel Draganovský. Na úvod vystúpili so svojimi príhovormi veľvyslanec Slovenskej republiky a veliteľ LOT-u. Po príhovoroch veliteľ slovenského kontingentu a veliteľ LOT-u odovzdali predstaviteľom municipalít plakety ako poďakovanie za výbornú spoluprácu, ktorú slovenský vojaci majú s nimi v ich krajine. Program pokračoval výstavou fotografií pod názvom „Bosna a Hercegovina očami EUFOR vojakov“ a ďalej ochutnávkou slovenských jedál ako napr. Kapustnica, Perkelt s haluškami, Bryndzová a Oškvarková nátierka, Treska atď., nechýbala ani ochutnávka slovenských nápojov napr. Kofola a Vinea a degustácia slovenských vín.
Program akcie ukončila spoločná fotografia príslušníkov pozorovacieho tímu slovenského kontingentu vo Foči (mjr. Štefan Rybár, kpt. František Bango, npor. Martin Staško, npor. Juraj Dubný, rtm. Stanislav Héger, rtm. Marek Smolko, rtn. Jozef Király a rtn. Marián Janák).


Deň EUFOR-u vo FočiDeň EUFOR-u vo FočiDeň EUFOR-u vo Foči

Autor: rtm. Stanislav Héger , Foto: LOT Foča - Dátum: 18.04.2018
Čítanosť: 5335
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share